4 yaş aşısı yaptıranlar yorumları

4 yaş aşısı nedir yan etkileri?

5-DaBT-IPV (Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk Felci) Aşı 4. Yaşta uygulanır. Aşıya bağlı yan etki olarak yapıldıktan sonra ortaya çıkan ve bir iki gün süren ateş, huzursuzluk, aşı yerinde ağrı, şişlik, kızarıklık olabilir.

4 yaş aşısı ne aşısıdır?

4 yaş aşısı olarak bilinen aşı bir karma aşıdır. Yani boğmaca, difteri, çocuk felci ve tetanos hastalıklarına karşı yapılır.

4 yaş aşısı ne zamana kadar yapılır?

Beşli karma aşısı iki, dört, altı ve on sekizinci aylarda toplam dört doz uygulanır. Ayrıca 4 ve 6 yaşındaki çocuklara da bağışıklamanın tekrar dozu yapılır. Bebeklerin ikinci ayının sonunda verem (BCG) aşısı uygulanır. 6-18 aylarda ve 4– 6 yaş arasında olmak üzere yapılması önerilmektedir.

Aşı yapılmazsa ne olur?

Aşı Yapılmazsa Ne Olur? Aşı ile önlenebilir hastalıkların sıklığı artar. Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlar, hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterirler. Bu yolla henüz aşılanmamış, aşılanmaya engel oluşturan bir hastalığı olanlar da korunmuş olur.

4 ay aşısı koldan mi bacaktan mi?

Aşılar koldan mı bacaktan mı yapılır? İki yaşına kadar bütün aşıların bacaktan, iki yaştan sonra koldan yapılması daha uygundur. Gelişimi açısından bacak kasları kol kaslarından daha iyi durumda olmaktadır.

4 aylık aşı sonrası ateş kaç gün sürer?

Çocuk Doktoru Halit Özkaya'nın cevabı: ( Aşı sonrası ateş sıklıkla 24 saat sürer. Nadiren 72 saate kadar uzayabilir. 6 ayın altında parasetamol (Calpol ve benzerleri) dışında ateş düşürücü verilmesini önermeyiz. Gerekirse ılık duş yaptırabilirsiniz.

Ilkokul 1 sınıfta hangi aşılar yapılır?

İlköğretim 1. sınıfta KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) aşısının 2. dozu ve DaBT-İPA (Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk Felci) aşısının pekiştirme dozu, 8. Sınıfta da Td (Tetanoz, Difteri) aşısının pekiştirme dozu uygulanıyor.